Lisa Del Bo

In 1961, het jaar dat John F. Kennedy beëdigd werd als de 35ste president van de Verenigde Staten, wordt Lisa del Bo in de buurt van Bilzen geboren. Ze groeit op tussen haar 4 zussen en broer in een warm en hecht gezin met een papa die voorzanger was bij het Gregoriaans kerkkoor. Al snel wordt duidelijk dat de kleine Lisa ook gebeten is door de muzikale microbe. Vrolijk zingt ze mee met de plaatjes die haar mama in huis haalt en op haar twaalfde gaat ze bij het koor van Mopertingen, het rustige Limburgse dorpje waar ze woont.

De jaren verstrijken en het leven gaat verder, maar muziek blijft een belangrijke rol spelen in Lisa’s leven. Rond haar twintigste trekt ze naar de muziekacademie in Genk om er notenleer en de opleiding klassieke zang te volgen.

Ze laat zich na veel aandringen overtuigen om deel te nemen aan de VTM Soundmixshow, een talentenjacht die je nu zou kunnen vergelijken met The Voice van Vlaanderen. Lisa, die absoluut niet bezig is met het winnen van deze zangwedstrijd maar gewoon niet wil afgaan voor de kids van haar koor, brengt het nummer “What’s A Woman” van Vaya Con Dios. Ze doet dat zo overtuigend dat ze de show wint.

Dat is het begin van een zangcarrière die nu al 30 jaar overspant. Hoogtepunten in die 3 decennia zijn onder meer Lisa’s deelname aan het Eurosongfestival in Oslo met ‘Liefde is een kaartspel’ en de Will Tura-klassieker ‘Eenzaam zonder jou’ die ze in duet met Bart Kaëll naar de eerste plaats van de Vlaamse Top Tien zingt. Ook bijzonder succesvol is haar samenwerking met Piet Roelen en de projecten “Best of The Sixties”, “Best of The Fifties” en “Best of The Forties” waarin Lisa haar grote liefde voor liedjes van vroeger kan tonen.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie