De Romeo’s brengen een nieuwe versie uit van de Yevgueni-klassieker ‘Als Ze Lacht’

Terug naar overzicht
De Romeo’s brengen een nieuwe versie uit van de Yevgueni-klassieker ‘Als Ze Lacht’

Voor de band van zanger Klaas Delrue was het twintig jaar geleden het nummer waarmee ze doorbraken bij het grote publiek. De leuke twist en nieuwe versie van ‘Als Ze Lacht’ is meteen ook de nieuwe Romeo’s-single. Vanaf vandaag is hij digitaal beschikbaar. Chris, Gunther en Davy brengen hem ook op het komende Schlagerfestival.

De Romeo’s houden van uitdagingen waarmee ze hun talrijke fans verrassen. Denk maar aan hun eigen bioscoopfilm, frituursnack of doortochten op Tomorrowland. In aanloop naar de ‘Flower Power’-editie van Het Schlagerfestival die op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondagnamiddag 24 maart 2024 plaatsvindt in de Trixxo Arena Hasselt zorgen de drie kameraden met hun versie van de Yevgueni-klassieker ‘Als Ze Lacht’ voor een opmerkelijke stunt. “Toen we de vraag kregen was er meteen unanimiteit over de songkeuze, want alle drie vinden we het origineel één van de mooiste Nederlandstalige liedjes die er gemaakt zijn. Met respect voor het origineel hebben we samen met producer Edwin de Groot, de man waarmee we ook al samenwerkte voor ons ‘Op Stap’-album, een nieuwe popversie gemaakt. Het mooie is dat we ons muzikaal lieten inspireren door de populaire 80’s vibes van o.a. The Weeknd, waardoor we ‘Als Ze Lacht’ meteen ook toegankelijk maken voor een breed publiek. Het is fijn dat we dit straks, met de liveband, kunnen brengen op Het Schlagerfestival. Twintig jaar na de release van het origineel zijn we fier dat we met De Romeo’s de kans kregen om een gloednieuwe versie te maken,” zegt Chris Van Tongelen.

Reacties

Uiteraard zijn we heel benieuwd naar de reacties. Laten we zeggen dat we met onze ‘Als Ze Lacht’ onze muzikale grenzen toch weer wat hebben verlegd. Even weg uit onze vertrouwde comfortzone, maar dankzij de ervaring die we de afgelopen twintig jaar hebben opgebouwd voelde het allemaal heel vertrouwd aan,” zegt Davy Gilles.Klaas Delrue, de zanger van Yevgueni is op de hoogte en weet dat de nieuwe versie eraan komt. We kregen nog geen reactie, maar uiteraard hopen we dat hij blij is met onze versie en de hulde die we op die manier willen brengen aan het origineel,” zegt Gunther Levi.

Bekijk hier de versie van De Romeo's bij Radio 2

De Romeo’s brengen een nieuwe versie uit van de Yevgueni-klassieker ‘Als Ze Lacht’
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie