Extra namen op de affiche van het 16de Schlagerfestival

Terug naar overzicht
Extra namen op de affiche van het 16de Schlagerfestival

Eén van de succesfactoren van Het Schlagerfestival zijn de gevestigde, muzikale waarden. Het zijn de artiesten waar mensen voor buiten komen, omdat ze voluit willen meezingen met ‘Als een leeuw in een kooi’, ‘Zeven zonden’, ‘Viva De Romeo’s’ of ‘Je hebt me 1000 maal belogen’, liedjes van respectievelijk Willy Sommers, Christoff, De Romeo’s en Laura Lynn. Met veel enthousiasme is het viertal, dat in het publiek kan rekenen op de steun van een massa fans en bewonderaars, er in het voorjaar van 2022 weer bij. Na de ingehaalde oktobereditie, wordt er volgend jaar op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondagnamiddag 27 maart 2022 weer geschlagerd in de Trixxo Arena Hasselt. “Voor de 16de editie duwen we het podium weer naar achter in de zaal, waardoor er op het middenplein voldoende ruimte is voor die heerlijk langgerekte, doorlopende polonaises. Ook Kürt Rogiers is als gastheer-presentator weer van de partij. Volgend jaar trekken we de kaart van de ‘Glitter & Glamour’. De mensen mogen nu al op zoek naar veel blingbling, aangepaste kledij of toffe accessoires die ons thema accentueren”, klinkt het bij de organisatie.

Die Schnappers
Goed nieuws voor de fans van Luc Steeno, want de man van de meezingers ‘Hij speelde accordeon’ en ‘Ik mis je elke dag’ is volgend jaar terug van de partij. Ook feestbeest Yves Segers mag opnieuw aan het publiek vragen: ‘Waar zijn die handjes?’ Yves komt niet alleen, want met zijn collega Matthias Lens vormt hij al enkele jaren het feestduo Die Schnappers. Met hun ‘Links rechts’, ‘Ik moet zuipen!’ en ‘We hangen het varken weer uit’-versies, zorgt dit duo gegarandeerd voor opzwepende feestmomenten. Voor Yves en Mathias is het de eerste keer dat ze met Die Schnappers te gast zijn op Het Schlagerfestival. “Heel fijn dat we ineens zoveel volk kunnen bereiken en betrekken in het feestgedruis. We hebben er alle vertrouwen in, want we merken op onze optredens dat iedereen meteen meezingt en da’s echt super fijn”, klinkt het bij het duo.

Lisa del Bo
Na haar debuut op het festival negen jaar geleden, is de populaire, sympathieke Limburgse artieste Lisa del Bo volgend jaar terug van de partij op Het Schlagerfestival. Lisa geniet momenteel voluit van de aandacht die zij en haar liedjes krijgen: “Dankzij #LikeMe zijn ‘Liefde is een kaartspel’ en ‘Vlinderen’ aan hun tweede leven begonnen. Ik merk dat heel wat jongeren, voor mij een nieuw publiek, die liedjes opnieuw ontdekken en voluit meezingen. Dat doen ze op mijn optredens, maar ik zie het ook gebeuren op de sociale media, waar ze filmpjes en TikToks delen met mijn muziek. Heerlijk! Volgend jaar zit ik 32 jaar in het vak, maar door de maatregelen en beperkingen is het mij de voorbije maanden niet gelukt om mijn 30 jaar carrière te vieren. Wel, ik stel voor dat we dat volgend jaar doen in Hasselt. Met z’n allen wordt het fantastisch”, zegt een lachende Lisa del Bo.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie